Verdachte pakketjes naar Clintons, Obama’s en CNN New York

0
308

NEW YORK CITY – Woensdag zijn bij de Clintons (in New York), Obama’s (in Washington) en CNN (in New York) verdachte pakketjes afgeleverd. De televisiestudio van CNN werd ontruimd op het moment dat zij live verslag uitbrachten van de vondsten bij de voormalig presidenten van de VS. Er zou een vierde verdacht pakketje zijn afgeleverd bij de democratische afgevaardigde Debbie Wasserman Schultz, in Florida.

Volgens een overheidsfunctionaris gaat het bij de Clintons om eenzelfde soort explosief dat eerder is gevonden bij het huis van miljardair George Soros.

In een persverklaring bevestigt de United States Secret Service de vondsten bij de voormalig presidenten en schrijft dat er „twee verdachte pakketten zijn onderschept die waren gericht aan personen die beschermd zijn door Secret Service”.

Het pakket gericht aan de Clintons werd dinsdagavond laat ontdekt door medewerkers van Secret Service, zij nemen de post voor het echtpaar door. Het pakketje gericht aan de Obama’s werd woensdagochtend door Secret Service onderschept.

„De pakketjes zijn direct geïdentificeerd als potentiële explosieven tijdens een routine-screening van de post. De geadresseerden hebben de pakketten nooit ontvangen en zijn ook niet in gevaar geweest, zo staat er in het statement te lezen.

Soros

Bij het huis van miljardair en filantroop George Soros in Westchester County, New York, werd maandag een explosief gevonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here